Lékaři vyzývají rodiče, aby nedávali svým dětem párky. Dozvíte se nepříjemnou pravdu!

Publikováno 23.11.2016

Zpracované červené maso běžně obsahuje sodík, dusičnany, fosfáty a jiné potravinářské přídavné látky. Uzené a grilované maso obsahuje polycyklické aromatické uhlovodíky a to může způsobovat zvýšené riziko selhání srdce. Podle kanadské Cancer Society tyto dusičnany působí jako konzervační látky, aby zabránily zkažení potravin a přidaly masu pěknou barvu. 

Dusitan a dusičnan není rakovinotvorný, ale za určitých podmínek v těle může být změněný na vedlejší látku, která se jmenuje nitrosloučenina, jako jsou například nitrosominy.

Oproti některým konzervovaným masům se přidává vitamín C. Vitamín C udržuje dusitany stabilní a může snížit riziko rakoviny spojené s těmito chemikáliemi. Každým rokem přibívají neuvěřitelnou rychlostí rakoviny dusičnany.




Doporučujeme

Napište nám

x